O nouă fabrică Simultan la Sânandrei – investiție de 17 milioane de euro a celui mai mare procesator autohton de lapte românesc

Simultan, cel mai mare procesator de lapte cu capital autohton, deținut de Florin Herbai, așteaptă încă avizele necesare pentru a da în funcțiune noua fabrică de la Sânandrei, lângă Timișoara.

Este o investiție care se ridică la 17 milioane de euro care a demarat în 2021 și trebuia dată în funcțiune anul trecut, scrie economica.net

Fabrica din localitatea Sânandrei, de lângă Timișoara, a procesatorului Simultan, proprietarul brandului SIM și cel mai mare procesator autohton de lapte românesc, așteaptă ultimele avize pentru a putea intra în funcțiune.

Unitatea creată să susțină o capacitate maximă de 500.000 de litri de lapte pe zi ar fi trebuit să preia treptat o parte din activitățile de producție din celelalte două fabrici ale companiei, din Harghita și Orțișoara Timiș.

Procesatorul spune însă că cele trei unități vor funcționa o perioadă împreună.

Fabrica nu funcționează încă. Ne-am împotmolit în birocrație. Stăm după autorizații și avize și suntem pasați de la unii la alții”, a explicat pentru Economic Herbai.

Ne-au venit utilaje de 3,5 milioane de euro, dar nu putem trece la montaj pentru că nu avem avizele necesare. Stăm cu ele în depozite”, a mai explicat antreprenorul potrivit căruia nici procesul de angajare nu a început. „Nu mai avansez nicio data estimativă pentru deschiderea fabricii”, spune acesta.

Simultan a raportat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 82 de milioane de euro, față de 70,1 milioane de euro în 2021, iar profitul a fost de aproximativ 8 milioane de euro.

Compania procesează acum în jur de 250.000 de litri de lapte pe zi în cele două unități pe care le operează, aproximativ 40-45% din laptele procesat fiind comercializat sub branduri proprii ale marilor retaileri. Restul este vândut sub brandul SIM.

UPT a inaugurat primul laborator 5 G Nokia

Cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, marcată anual în 17 mai,  Universitatea Politehnica Timișoara, împreună cu Nokia Networks au inaugurat Laboratorul 5G din cadrul Facultătății de Electronică,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole