Timișoara: curățenie de toamnă pe bulevarde, zone verzi și parcurile din oraș – pentru a pregăti Timișoara pentru anul 2023

Societatea Horticultura derulează, începând din această lună și până în decembrie, activitatea de curățenie de toamnă. Sunt vizate în special bulevardele, zonele verzi și parcurile din oraș, pentru a pregăti Timișoara pentru anul 2023 când va deveni Capitală Europeană a Culturii.

În acest sens, directorul general al societății Horticultura, Dan Rusu, dă asigurări că Parcul Justiției, cel de lângă primărie, va arăta din nou spectaculos.

În primul rând tăieri de ridicare a coronamentului și defrisări de arbori în parcurile centrale și pe aliniamentele bulevardelor din zona noastră. A doua activitate este cea de plantări și transplantări de toamnă, bienalele, panseluțele care vor completa covoarele florale din oraș în Piața Victoriei, Parcul Botanic, și alte zone, înlocuim plantele puse în mai, aici aș menționa și bulboasele, lalelele, ghioceii și narcisele, mă refer la partea aceea din Parcul Justiției. vrem să o repopulăm pentru primăvara viitoare”, a declarat Dan Rusu.

Dan Rusu a mai precizat că Horticultura intenționează să planteze și câteva sute de arbori pe bulevardele Timișoarei, începând de la finele lunii noiembrie și până în februarie 2023.

În paralel va continua curățarea frunzelor, toaletarea parcurilor, cosiri și tăieri de gazon.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole