Instanța a blocat reforma sistemului de parcare din Timișoara – afectate abonamente de tip „REZIDENT”

Prin sentința civilă nr. 688/PI/20.07.2022, pronunțată de Tribunalul Timiș în dosarul nr. 2114/30/2022, s-a dipus suspendarea aplicării prevederilor art. 3, alin. 3, lit. b) din Regulamentul de funcţionare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Municipiul Timişoara adoptat prin HCLMT nr. 20/25.01.2022, până la soluționarea definitivă a acestui dosar, ceea ce semnifică că în zona de incidența în care este aplicat Regulamentul TimPark toate locurile de parcare/staționare intră în categoria locurilor de parcare destinate uzului general.

Cu alte cuvinte, până la soluționarea definitivă a dosarului mai sus-menționat, care se află în faza procesuală a recursului ce va fi judecat de către Curtea de Apel Timișoara, toate locurile de parcare/staționare ce intră sub incidența Regulamentului TimPark vor fi locuri de parcare/staționare destinate uzului general. Acest fapt semnifică că, cel puțin până la soluționarea definitvă a dosarului la care am făcut trimitere mai sus, pe toate locurile de parcare/staționare vor putea parca/staționa toate autovehiculele care dețin abonamente de parcare compatibile cu zona parcării/staționării – inclusiv autovehiculele care dețin abonamente de tip „REZIDENT” compatibile cu subzona în care se regăsesc aceste locuri de parcare/staționare, respectiv au achitat tariful de parcare prin una dintre modalitățile prevăzute de Regulament.

Totodată, cel puțin până la soluționarea definitvă a dosarului la care am făcut trimitere mai sus, pe toate locurile de parcare/staționare se poate staționa/parca după următorul program:

                              – cele aflate în  zonele roșie (I), galbenă (II) și albastră (III): luni – vineri, între orele 08,00 – 20,00 – cu taxă; orele 20,00 – 08,00 – fără taxă; sâmbăta, duminica și sărbătorile legale – fără taxă;

                              – cele aflate în zona verde (0): luni – vineri între orele 08,00 – 20,00 – cu taxă, orele 20,00 – 8,00 – fără taxă; sâmbăta între orele 08,00 – 17,00 cu taxă, după orele 17,00 – fără taxă; duminica și sărbătorile legale – fără taxă. 

După soluționarea definitivă a dosarului nr. 2114/30/2022 de către Curtea de Apel Timișoara, în funcție de soluția din recurs, vom reveni cu informații suplimentare privitor la modalitatea de utilizare a locurilor de parcare ce intră în zona de aplicare a Regulamentului TimPark. (P)

Societatea Drumuri Municipale Timișoara angajează

Societatea Drumuri Municipale Timișoara S.A. angajează: ·  Laborant încercări fizio-mecanice pentru lucrări drumuri; ·  Șef formație (pentru lucrări amenajare, întreținere și reparații drumuri); ·  Arhivar; ·  Sudor; ·  Strungar; · …

Recomandările noastre

Cele mai citite articole