O tânără de 22 de ani conducea azi noapte cu 158 km/h, pe bulevardul Liviu Rebreanu. Alți 23 de șoferi au rămas fără permise de conducere

În perioada 28 – 30 iulie, în intervalul orar 23:00-05:00, în județul Timiș s-a desfășurat o razie cu efective mărite sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș. Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

Polițiștii au controlat 200 de autovehicule, au legitimat 246 de persoane, au efectuat 130 de testări cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul drugtest.

„În urma activităților efectuate au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, în valoare de 52.780 de lei. Dintre acestea, 101 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză”, transmite IPJ Timiș.

De asemenea, au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 2 pentru depășire neregulamentară, unul pentru conducere agresivă și două pentru alte abateri, totodată fiind retrase și 3 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier: două pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, două pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și două pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Astfel, vineri, 29 iulie, în jurul orei 23:40, polițiștii din Sânnicolau Mare au depistat în localitatea Dudeștii Vechi, un bărbat în vârstă de 37 ani, care a condus un autoturism aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice. În urma testări cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,07 mg/L alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

Tot vineri, în jurul orei 23:30, un bărbat, în vârstă de 24 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu din municipiul Timișoara, acesta fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar Trucam rulând cu viteza de 110 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată dovadă cu drept de circulație 15 zile.

Vineri, în jurul orei 22:15, polițiștii rutieri au oprit pentru control pe bulevardul Vasile Pârvan din Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat de 24 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal.

Azi noapte, în jurul orei 00:40, o femeie, în vârstă de 22 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu din municipiul Timișoara, acesta fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar Trucam rulând cu viteza de 158 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h. Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu suma de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulație.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole