Timiș: 35 de migranți ajutați de doi ucraineni depistați în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au derulat mai multe acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, în urma cărora au depistat doi cetățeni din Ucraina care încercau să sprijine 35 cetățeni din Siria și Bangladesh, în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Astfel că, în 14 iunie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență a județului Timiș.

Colegii noștri au supravegheat și observat un mijloc de transport marfă, în care au fost îmbarcate mai multe persoane și care, ulterior, s-a pus în mișcare spre frontiera cu Ungaria, având și un autoturism antemergător. Ulterior, în apropiere de frontiera cu Ungaria, pe comunicația DN 19/E671, pe raza localității Biharia, județul Bihor, cu sprijinul unui echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Rurale Biharia, a fost oprită autoutilitara în care erau îmbarcate persoanele și autoturismul antemergător, ambele conduse de cetățeni din Ucraina„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În urma verificării mijlocului de transport marfă, polițiștii de frontieră au constatat că în interior se aflau 35 persoane, cetățeni străini. Aceștia au fost conduși la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Siria și Bangladesh, toți fiind posesori de vize pentru angajare, intrați legal pe teritoriul României.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că celălalt autoturism oprit, avea rol de antemergător, iar șoferul intenționa să îi ajute pe cetățeni străini, în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cetățenii din Ucraina, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată cele treizeci și cinci de persoane, au fost predați la Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole