27 de kilograme de produse confiscate și amenzi de 30.000 lei, date de inspectorii DSVSA Timiș, într-o zi

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș continuă controalele în restaurante și fast food-uri.

Astfel că, miercuri, 4 august, au fost verificate două restaurante și patru unități tip fast food. În urma controalelor au fost aplicate amenzi de 30.000 lei pentru nerespectarea condițiilor de igienă și condițiilor de depozitare a produselor. De asemenea, 27 de kilograme de produse a fost confiscate.

lnspectorii din cadruI Direcției Sanitare Veterinare și pentru Sigurața Atimentetor Timiș vor verifica în continuare următoarele:

expunerea la vânzare a produselor alimentare și în special a produselor de origine animală care trebuie să se realizeze în locuri sau spații care asigură temperaturi adecvate și condiții de igienă corespunzătoare;

condițiile de manipulare, depozitare și transport al produselor de origine animală în toate unitățile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și în mod special, a produselor perisabile (carne proaspătă, carne tocată și carne presată, produse din carne, pește, ouă, lapte și produse din lapte). Transportul produselor de origine animală trebuie să se realizeze numai cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, dotate cu sisteme de înregistrare și monitorizare a temperaturii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole