22 de pasageri ai unei curse de Madrid, în carantină; un câine special antrenat a semnalat trei persoane ca infectate cu SARS-CoV-2

Un număr de 22 de persoane din cei 151 de pasageri ai cursei aeriene Madrid-Sibiu de vineri seară au fost plasate în carantină, iar o persoană – în izolare, după ce un câine special antrenat a semnalat trei pasageri ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2, informează Poliţia Română.

„Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, fiind depistat de câinele nostru antrenat, ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP, acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la UPU Sibiu, pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare a bolii. De asemenea, acesta urmează a fi izolat la adresa declarată”, precizează sursa citată.

A doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată – rezultatul fiind negativ, urmând ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua a cincea.

Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieşire din boală, din data de 17 iulie 2021, a menţionat IGPR.

Potrivit directorului adjunct al DSP Sibiu, Adela Morar, primul pasager semnalat prezenta simptome ale bolii, fiind declarat pozitiv şi la testul PCR efectuat la Spitalul Judeţean.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole