VEST: 13 turci depistați după ce au intrat ilegal în țară – migranții erau așteptați de cinci șoferi români

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au depistat, în urma unei acţiuni de prevenire, desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, 13 cetățeni turci care au trecut ilegal în România din Serbia. Migranţii erau aşteptaţi în zonă pentru a fi preluați din apropierea frontierei de stat de către cinci şoferi români.

Joi, 15 decembrie, în jurul orei 00.05, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă.

Astfel, poliţiştii de frontieră au depistat, în dreptul km fluvial 1070, între localitățile Baziaș și Divici un grup de 13 persoane, cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.  Extinzând cercetările, pe comunicația Baziaș-Pojejena au fost, de asemenea, depistate 5 autoturisme înmatriculate în județul Arad, conduse de către cinci cetăţeni români în calitate de operatori pentru transport persoane. Imediat, cei 13 cetăţeni străini, precum și cei 5 șoferi români, au fost conduși la sediul sectorului pentru verificări. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 18 și 46 ani, posesori de cărți de identitate și pașapoarte Turcia„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în privinţa cetăţenilor turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar faţă de cetăţenii români pentru trafic de migranți, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole