Timișoara: 100 de elevi din toată țara participă la deschiderea Electronics Summer University

Luni, 22 august, în Auditorium-ul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, a avut loc deschiderea oficială a Electronics Summer University (ESU), o școală de vară dedicată elevilor din clasele a XI-a, ajunsă la cea de-a VII-a ediție, organizată de Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), cu sprijinul UPT și al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, dar și al unor companii cu care facultatea are parteneriate de colaborare. 100 de elevi din toată țara au venit la Timișoara pentru a lua parte la eveniment.

Proiectul, care se va derula până în data de 4 septembrie, oferă elevilor oportunitatea de a simula viața de student pe o perioada de două săptămâni. Este locul unde se îmbină „utilul cu plăcutul”, prin activitățile care își propun dezvoltarea liceenilor, atât pe plan personal, cât și profesional.

De-a lungul perioadei de desfășurare a proiectului, elevii dobândesc noi cunoștințe, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, aceștia aprofundează cunoștințele dobândite în liceu și le consolidează, dându-le o direcție mai clară. Nu în ultimul rând, este un bun prilej de a cunoaște tineri cu care împărtășesc aceeași pasiune, de a lega prietenii cu posibili viitori colegi.

În cadrul deschiderii festive, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT, a transmis elevilor mesajul de bun venit din partea conducerii Politehnicii timișorene și le-a prezentat acestora un scurt istoric al universității, dar și ce reprezintă astăzi Universitatea Politehnica Timișoara pe plan național și internațional.

Din partea Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, prof.univ.dr.ing. Dan Lascu, decan, le-a prezentat elevilor facultatea, cu programele de studii și facilitățile pe care le oferă, dar și poziționarea Timișoarei ca pol de referință în electronică și microelectronică, în strânsă legătură cu mediul economic, în timp ce conf.univ.dr.ing. Muguraș Mocofan, prodecan, a subliniat avântul tehnologic pe care l-a luat electronica și microelectronica în ultimii ani.

Directorul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UPT, Florin Bodin, implicat în organizarea Electronics Summer University, le-a prezentat elevilor cursurile pe care le vor urma în domeniul dezvoltării personale și a planificării carierei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole