Zeci de persoane cu fracturi sau contuzii, la spital din cauza alunecuşului de pe străzile unui oraș din vest

Zeci de persoane au suferit fracturi sau contuzii după ce au alunecat pe trotuare necurăţate de gheaţă şi zăpadă, în ultimele zile, iar poliţiştii locali din municipiul Arad au trimis avertismente proprietarilor să respecte reglementările legale şi să cureţe în faţa imobilelor pe care le deţin.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz, a declarat astăzi, că de la începutul săptămânii, de când străzile au fost acoperite cu zăpadă şi gheaţă, aproximativ 35 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Au suferit fracturi sau alte tipuri de traumatisme provocate prin alunecare pe gheaţă, marea majoritate primind îngrijiri în regim ambulatoriu”, a declarat Simina Roz.

Poliţia Locală Arad a informat că, pe parcursul acestei săptămâni, agenţii au trimis notificări asociaţiilor de proprietari şi cetăţenilor cu privire la obligaţia curăţării trotuarelor din faţa imobilelor.

Potrivit OG 21/2002, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le au în proprietate şi de pe locurile de parcare pe care le folosesc. Ordonanţa prevede că asociaţiile de proprietari vor prelua unele dintre obligaţiile ce revin proprietarilor şi vor răspunde pentru realizarea acestora în faţa autorităţilor administraţiei publice locale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole