VIDEO. Timișoara: protest al angajaților de la Societatea de Transport Public – sunt nemulțumiți de repartizarea orelor suplimentare și reclamă starea proastă a mijloacelor de transport în comun

Sindicatul Independent Armonia din Societatea de Transport Public Timișoara au organizat vineri un protest în fața instituției, la depoul de tramvaie.

Angajații contestă concedierea abuzivă a unui vicepreședinte sindical, Sebastian Sănia, dar reclamă și tot felul de presiuni și amenințări la care sunt supuși ceilalți membri de sindicat.

Totodată, salariații STPT sunt nemulțumiți de repartizarea orelor suplimentare, deoarece ar fi angajați care solicită să lucreze ore suplimentare dar nu primesc.

Starea tehnică a deplorabilă a mijloacelor de transport: vehicule care circulă luni de zile cu același efect, iar Contractul Colectiv de Muncă aflat în derulare 10 grile de salarizare la o categorie de personal cu diferență de 2.000 de lei de la cea de jos, unde se regăsește masa semnificativă a persianului de bord la cea de sus care este acordată pentru alte servicii“, se arată într-o invitație la protest.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole