VIDEO. Timiș: drumul național și autostrada au fost blocate în zona Lugoj de protestele fermierilor și transportatorilor – pe tronsonul dintre Jena și Lugoj utilajele au fost scoase pe câmp

Transportatorii şi fermierii au continuat duminică protestele spontane declanşate, fiind a cincea zi consecutiv în care îşi manifestă nemulţumirile.

În apropiere de Bucureşti, coloane de autovehicule de mare tonaj sunt în zona localităţii Afumaţi.

În județul Teleorman, șoferii au pornit spre Capitală cu TIR-uri, tractoare dar şi cu autovehicule.

În Suceava sunt anunţate proteste pentru după amiaza zilei, iar Jandarmeria a instituit baraje pe drumuri pentru a nu permite intrarea în oraş a utilajelor agricole.

Şi pe centura Timişoarei s-au desfășurat un protest.

Pe autostrada A6 Balinţ-Lugoj, la intrare în municipiul Lugoj, judeţul Timiş, duminică traficul rutier a fost blocat pe sensul de coborâre dinspre autostradă către DN6 (Varianta Ocolitoare a Mun. Lugoj), din cauza coloanei de autovehicule ce se deplasează cu viteză redusă pe DN6, anunţă Centrul Infotrafic din IGPR. După aproximativ cinci ore, traficul a fost reluat normal atât pe autostrada A6 Balinţ-Lugoj, cât şi pe DN6.

Traficul s-a desfășurat îngreunat și pe porțiunea din DN6 dintre Jena și Lugoj, utilajele fermierilor fiind scoase pe câmp de pe carosabil sau trase la marginea drumului.

Unul dintre liderii fermierilor, Dănuţ Andruş, a afirmat duminică, după întâlnirea avută la Ministerul Finanţelor, că nu s-a ajuns la niciun acord şi că protestele vor continua.

Luni sunt așteptate proteste spontane la Timișoara pe drumul național spre Arad, în sensul giratoriu de la Mahle, dar și pe drumul național 6 la intrare în Timișoara dinspre Aeroport sau în Calea Șagului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole