VIDEO: o lebădă ce mergea prin centrul Aradului a fost salvată de jandarmi – lebăda era rătăcită pe liniile de tramvai

Imagini cu șase jandarmi arădeni care încercau să alunge, miercuri seară, o lebădă ce mergea pe jos prin centrul orașului, în mijlocul traficului şi în zona liniilor de tramvai, s-au virilizat pe rețelele de socializare, ei explicând ulterior că au încercat să salveze pasărea.

Pe un lac din centrul orașului Arad, situat în vecinătatea uneia dintre cele mai aglomerate intersecții rutiere, s-au stabilit trei lebede în ultimele săptămâni, iar adesea acestea sunt văzute că se plimbă pe spații verzi, pe trotuare sau chiar în mijlocul traficului.

Miercuri seară, jandarmii au intervenit pentru a alunga una dintre păsări pentru că se plimba printre liniile de tramvai şi prin sensul giratoriu de lângă lac. Intervenția a fost filmată de şoferi şi trecători, iar imaginile au devenit virale în spațiul online şi au provocat numeroase comentarii amuzante.

Reprezentanţii Jandarmeriei Arad au transmis că s-a dorit salvarea păsării.

Lacul lebedelor nu este pe linia de tramvai! Desigur, situaţia poate părea amuzantă la prima vedere – şase jandarmi alungând o lebădă! Deşi în prima instanţă aceasta poate părea o poveste amuzantă, adevărul este că maiestuoasa pasăre se afla în pericol de a fi accidentată, fiind total dezorientată în mijlocul oraşului Arad. Lebăda, în căutare de hrană, speriată şi rătăcită pe liniile de tramvai, a fost ghidată în siguranţă spre Lacul Pădurice. Gestul colegilor noştri ne reaminteşte că orice fiinţă, indiferent de specie, merită tratată cu grijă, respect şi dragoste„, a transmis Jandarmeria.

Biologul arădean Gabriel Herlo spune că lebedele au apărut în centrul oraşului în luna decembrie şi că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost solicitat să salveze una dintre păsări, care părea rătăcită în zona unui mall. Pasărea respectivă făcea parte dintr-un grup de trei care s-au stabilit pe Lacul Pădurice şi a fost dusă la un cabinet veterinar, unde a rămas sub supraveghere câteva zile, ulterior fiind eliberată.

În urmă cu câţiva ani, o familie de lebede stabilită pe un lac de la marginea oraşului Arad a proliferat, iar ulterior unele dintre ele, căutând un habitat propice, au zburat pe alte lacuri din zona oraşului. Pe Lacul Pădurice au apărut în urmă cu o lună, un pui şi doi adulţi. Ca regulă generală, oamenii e bine să ştie că nu ajută animalele sălbatice hrănindu-le, iar lebăda este o pasăre sălbatică şi nu este indicat să interacţionăm cu ea. Problema cea mai mare este că hrana primită de la oameni le îmbolnăveşte„, a declarat biologul Gabriel Herlo.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole