VIDEO. Dominic Fritz: piețele agroalimentare din Timișoara sunt un loc în care generațiile se pot întâlni – trebuie să avem mai multe piețe volante

Piețele agroalimentare din România vor veni și mai aproape de producătorii locali și de cumpărători, prin proiecte de modernizare și digitalizare.

Asociația Administratorilor de Piețe din România va lansa, în următoarele luni, o platformă online, unde vor fi publicate, periodic, toate informațiile necesare pentru închirierea/rezervarea spațiului de vânzare din toate entitățile membre.

Ȋn același timp, proiectul ,,Plata cu cardul la piață” va fi extins, iar cumpărătorii vor putea verifica atestatele producătorilor, prin scanarea codurilor QR de pe standuri. Asociația Administratorilor de Piețe din România marchează 10 ani de la înființare prin prezentarea bilanțului activității, dar și a planurilor de viitor. Evenimentul ,,Piața agroalimentară – continuitate pentru comunitate” va avea loc pe 4 aprilie 2023, la București“, se arată într-un comunicat de presă al Asociației.

Timișoara va fi reprezentată la eveniment de directorul Societății Piețe SA, Mirel Pop.

Prezent va fi, printr-un mesaj video, și primarul Dominic Fritz care subliniază importanța piețelor agroalimentare în viața comunității.

Piețele agroalimentare sunt foarte importante pentru orice comunitate, sunt un loc în care generațiile se pot întâlni, în care ne putem asigura că susținem economia locală, dar și un stil de viață sănătos. Toate aceste lucruri devin tot mai importante pentru comunitățile locale și pentru noi în Timișoara, de aceea noi credem în piețele Timișoarei, suntem într-un amplu proces de reformă, este necesar să reformăm piețele să avem noi mecanisme de digitalizare, să deschidem piețele spre alte grupuri în societate, vă avem mai multe piețe volante, în mai multe cartiere în Timișoara și mă bucur că am pornit spre acest drum“, spune Dominic Fritz.

https://youtu.be/gDkiL9muxK4

Recomandările noastre

Cele mai citite articole