VIDEO. Dominic Fritz apel către din Suedia, Austria şi Olanda să ne primească în Schengen: Timişoara a dărâmat o barieră şi m-a ales primar, un cetăţean al UE fără cetăţenie română

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a transmis un mesaj către cetăţenii din Suedia, Austria şi Olanda în care îi îndeamnă să le ceară guvernelor lor să susţină intrarea României, Bulgariei şi Croaţiei în spaţiul Schengen, el subliniind că „este timpul ca Europa să devină una” şi că „românii nu sunt europeni de mâna a doua„.

Acum doi ani, Timişoara a dărâmat o barieră şi m-a ales primar al ei, un cetăţean al UE fără cetăţenie română. Acum este rândul Europei să doboare bariera Schengen. Pe 8 decembrie, UE va vota dacă România va intra în spaţiul Schengen. Aproape toate ţările UE şi-au exprimat sprijinul, dar guvernele Suediei, Austriei şi Olandei încă blochează decizia. Este timpul ca Europa să devină una. Românii nu sunt europeni de mâna a doua. Vă rog să spuneţi guvernului dumneavoastră că susţineţi o singură Europă şi aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen„, le transmite primarul Dominic Fritz cetăţenilor din cele trei ţări, într-un mesaj video în limba engleză.

Totodată, primarul Fritz aminteşte că Timişoara va fi anul viitor Capitala Europeană a Culturii le cere suedezilor, austriecilor şi olandezilor să distribuie mesajul său pentru ca în 2023 să poată veni să viziteze Timişoara fără a mai fi necesar să îşi prezinte actul de identitate la graniţă.

Anul viitor, vom fi Capitala Europeană a Culturii. Aici, la Timişoara, este Europa! Aşteptăm să vă primim la noi în 2023 fără să mai fie nevoie să arătaţi buletinul la graniţă„, spune Dominic Fritz, în condiţiile în care una din misiunile programului Capitala Europeană a Culturii este de a creşte sentimentul de apartenenţă al cetăţenilor europeni la un spaţiu cultural comun.

Dominic Fritz are cetăţenie germană cu reşedinţă în Timişoara.

https://youtu.be/XgsH-kzzsYI

Recomandările noastre

Cele mai citite articole