Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: la Pasajul Solventul în noiembrie începe construcția tunelului – substraversarea celor 10 linii de cale ferată ar trebui să fie gata în a doua parte a anului 2024

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a prezentat stadiul lucrărilor la Pasajul Solventul.

Acesta a declarat că progresul este vizibil.

Dacă totul va decurge conform planului, substraversarea pe sub cele 10 linii de cale ferată ar trebui să fie gata în a doua parte a anului 2024. În prezent, pe Bogdăneștilor se lucrează la pereții mulați, care ar urma să fie gata luna aceasta. Totodată, la strada Gării au fost relocate utilitățile și au fost finalizați pereții care configurează traseul viitorului pasaj. Astfel, s-a trecut la etapa de ancorare a pereților laterali care va fi urmată, în octombrie, de turnarea plăcii de bază pe care se va construi chesonul. Dacă lucrările avansează conform termenelor, în noiembrie va începe construcția propriu-zisă a chesonului, în șantier, iar în primăvară ar putea demara etapa de împingere a tunelului propriu-zis“, a spus Ruben Lațcău.

Viceprimarul USR al Timișoarei s-a referit și la probleme întâmpinat în cadrul proiectului.

Vreme de 1 1/2 an nu s-a lucrat. Acest contract a fost licitat chiar în buza alegerilor iar condițiile cerute de primărie ridică pentru mine multe semne de întrebare. A luat peste 1 an finalizarea proiectului cu toate avizele, nu 6 luni (dacă nu mă înșel) cât e contractual, iar în primul an rezilierea a fost pe masă. Atât antreprenorul, cât și primăria au schimbat echipa de proiect, iar de 6 luni lucrurile au evoluat. Dacă ritmul din ultimele 2-3 luni se păstrează anul viitor, ar trebui ca chesonul (tunelul) să fie în poziție. Dacă nu, și antreprenorul se va bloca din nou, atunci cu siguranță rezilierea va fi inițiată“, a mai precizat Ruben Lațcău.

Pasajul Solventul este construit în continuarea străzii Bogdăneștilor și va avea 4 benzi de circulație, câte două pe fiecare sens.

Va avea o lungime de 90 de metri, va trece pe sub 10 linii de cale ferată, va avea linii de tramvai dar și piste de biciclete.

Investiția se ridică la 132 de milioane de lei (TVA inclus), din care 43 de milioane de lei prin programul Anghel Saligny, iar restul – de la Primăria Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole