VEST: zeci de fermieri protestează cu utilaje agricole în zona de frontieră de la Nădlac – traficul rutier este afectat pe drumul naţional 7 şi pe alte drumuri din apropiere

Zeci de fermieri protestează cu utilaje agricole, luni, pentru a patru zi consecutiv, în zona de frontieră de la Nădlac, unde traficul rutier este astfel afectat pe drumul naţion DN 7 şi pe alte drumuri din apropiere de cele două vămi.

În zona punctelor de trecere a frontierei Nădlac I şi Nădlac II sunt coloane de utilaje şi maşini mici ale fermierilor, care circulă cu viteză redusă şi claxonează în semn de protest. Sunt aproximativ 80 de combine, tractoare şi alte utilaje agricole, dar şi 50 de autoturisme.

Acest protest spontan continuă şi eu personal particip cu două utilaje. Fermierii sunt disperaţi pentru că în patru zile de proteste nu s-a obţinut mai nimic de la Guvern„, a declarat preşedintele Cooperativei „Fermierul nădlăcan”, Milan Kelo.

Protestatarii arădeni sunt nemulţumiţi în special de introducerea în ţară a cerealelor din Ucraina. Ei spun că o parte dintre acestea sunt descărcate ilegal în România şi sunt puse pe piaţă la preţuri mult mai mici decât cele din UE.

Totodată, fermierii reclamă preţurile mari la RCA, faptul că plăţile APIA sunt făcute cu întârziere sau că sumele plătite de Guvern ca despăgubiri pentru calamităţi „sunt mult mai mici decât s-a promis”.

Protestul fermierilor este supravegheat de importante forţe de ordine, însă circulaţia rutieră în zona de frontieră este afectată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole