VEST: un consilier juridic de primărie a fost trimis în judecată fiind acuzat că ar fi luat mită 7.000 de euro de la un om de afaceri

Un consilier juridic de la Primăria Lupeni a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, după ce a fost arestat preventiv, fiind acuzat că ar fi luat mită 7.000 de euro de la un om de afaceri, a informat vineri Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Potrivit procurorilor DNA, inculpatul îndeplinea funcţia de consilier juridic principal, iar în perioada octombrie-noiembrie 2022 ar fi pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro pentru prelungirea unui act de concesiune, după mai multe negocieri suma fiind redusă la 7.000 de euro, plătibili într-o singură tranşă.

„În perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul Pavăl Constantin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l ‘ajuta’ să încheie un act adiţional de prelungire a contractului de concesiune pentru o suprafaţă de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni, care fusese aprobat prin HCL 136/2022. Precizăm că inculpatul Pavăl Constantin, în baza referatului pe care îl întocmise în data de 02.11.2022, privind constituirea comisiei de negociere, fusese desemnat prin dispoziţia din data de 02.11.2022 a primarului să facă parte din comisia de negociere directă, ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv. După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranşă”, se arată într-un comunicat al DNA, remis AGERPRES.

Procurorii afirmă că după primirea banilor, în data de 1 noiembrie 2022, solicitarea omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi şi jumătate, respectiv pe data de 3 noiembrie 2022, după ce inculpatul ar fi efectuat procedurile necesare constituirii comisiei de negociere.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole