VEST: un campus dual integrat va fi construit într-un mare municipiu – valoarea investiției este de peste 120 de milioane de lei pe o suprafață de circa 22.000 mp – cuprinde centre de învățare, spații de cazare, bibliotecă, cantină și terenuri de sport

Anul viitor vine cu unul dintre cele mai frumoase cadouri pentru Reșița.

În luna ianuarie se va semna contractul de finanțare pentru construirea unui campus dual integrat. Valoarea totală a investiției este de aprox. 122.000.000 lei.

Noul campus va fi construit în zona Mociur, pe o suprafață de aproximativ 22.000 mp, în proximitatea parcului industrial și a viitorului mall.

Acest proiect nu se rezumă la o simplă investiție în construcții și dotări. Finanțarea obținută asigură burse pentru elevi și studenți, toate dotările și condițiile materiale necesare desfășurării orelor de practică, organizare de evenimente școlare, servicii de consiliere în carieră, dezvoltarea de programe de studii noi, relevante pentru piața muncii actuale, în parteneriat cu UBB și cu școlile, formarea tutorilor de practică.

Construcțiile și dotările cuprinse în proiect: 2 spații de învățare – Centru de competențe pentru Industrii emergente și Centru de competențe pentru Turism sustenabil, cu ateliere digitale, dotate complet cu echipamentele necesare pentru activitatea practică a elevilor, 2 spații de cazare și recreere – Casa Elevilor și Casa Studenților, capacitate de cazare de aprox. 250 de locuri, facilități moderne – laboratoare, ateliere, bibilotecă, sală de evenimente educaționale, spații de lectură și socializare, spații și teren pentru activități sportive, cantina și spații de cazare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole