VEST: record incredibil – o persoană a dat examenul teoretic pentru permisul auto de 59 de ori de-a lungul mai multor ani fără a fi promovată

O persoană din Arad a încercat, în ultimii ani, de 59 de ori să obțină permisul de conducere, însă de fiecare dată a căzut la proba teoretică, acesta fiind şi recordul deținut de un candidat din judeţ, unde promovabilitatea la acest examen a fost în 2023 de aproximativ 40%.

Potrivit informaţiilor transmite, luni, de Prefectura Arad, mai mult de jumătate dintre candidaţii din Arad care au susţinut examenul pentru obținerea permisului de conducere au fost respinşi anul trecut.

Datele preluate de Prefectură de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule arată că, în 2023, au avut loc 11.411 examinări în cadrul probei teoretice şi au fost admişi 4.809 candidaţi. Astfel, promovabilitatea este de aproximativ 42%. La proba practică, au fost 14.396 examinări, iar 6.236 de candidați au fost admiși (promovabilitate de 43%).

Promovabilitatea în 2023 a fost similară cu cea din 2018, cu cinci ani mai devreme, când 41,92% din candidaţi au fost admişi la examen.

În judeţul Arad, recordul de încercări în a obţine permisul aparţine unei persoane care a dat examenul teoretic de 59 de ori de-a lungul mai multor ani, fără a fi promovată până acum.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole