VEST: patronul lacului pe care a fost decapitat medicul de Dumbrăvița spune că lacul era interzis agrementului – există în acest sens indicatoare, dar şi supraveghere video

Patronul balastierei din comuna Zăbrani unde un tânăr care s-a dat cu skijetul a murit decapitat a declarat, luni, lacul era interzis agrementului şi există în acest sens indicatoare, dar şi supraveghere video, însă admite că doi angajaţi care erau cazaţi într-o baracă i-ar fi putut lăsa pe câţiva tineri să intre pe apă.

Firma care deţine balastiera este din judeţul Timiş iar patronul acesteia, Adrian Viliga, spune că de-a lungul timpului „au mai fost încercări de a se intra pe lac”, dar niciodată firma nu şi-a dat acceptul pentru agrement în zonă.

Sunt şocat de tragedia care a avut loc, de două nopţi nu pot să dorm. Noi nu permitem agrement în zonă, ar fi ilegal, este o exploataţie de minereu. Avem instalate indicatoare care interzic accesul pe lac şi sistem de supraveghere. Nu am permis niciodată nimănui să vină în zonă pentru agrement, deşi au mai fost încercări de a se intra pe lac de-a lungul timpului„, a spus Adrian Viliga.

El a admis că doi angajaţi care erau cazaţi la balastieră într-o baracă ar fi putut să lase grupul de tineri să intre pe apă.

Acest aspect urmează să fie clarificat de către anchetatori, iar noi vom lua măsuri împotriva angajaţilor când vom şti mai multe„, a precizat patronul balastierei.

La rândul său, primarul comunei Zăbrani, Dănuţ Codrean, a declarat luni, că balastiera există de aproximativ zece ani şi nu au mai existat accidente.

Este o exploataţie legală, firma este cu plăţile la zi. Eu am avut o discuţie cu patronul chiar în ziua tragediei, când am mers la faţa locului. Mi-a spus că nu a permis accesul în zonă pentru distracţii, dar acolo erau doi angajaţi cazaţi, înţeleg că ar fi mecanici ai platformei, care se poate să îi fi lăsat pe tineri să se distreze. Deşi nu este o zonă de agrement, cei pasionaţi de astfel de sporturi cunosc locurile în care pot practica şi fac tot posibilul pentru a intra pe apă. Martorii tragediei mi-au spus că din cauza valurilor provocate de skijet platforma plutitoare s-a deplasat şi astfel s-a întins cablul metalic cu care era ancorată de mal. Cablul întins a ieşit la suprafaţa apei şi skijetul l-a lovit„, a spus primarul.

Un bărbat a fost decapitat, sâmbătă după-amiază, pe lacul balastierei din Zăbrani, în timp ce se dădea cu un skijet şi a lovit un cablu metalic, iar o tânără aflată pe acelaşi vehicul a fost rănită.

Din primele verificări, s-a stabilit că un bărbat de aproximativ 29 de ani, din judeţul Timiş, în timp ce se deplasa cu un skijet pe apă, împreună cu o tânără, ar fi fost implicat într-un accident. În urma accidentului, tânărul şi-a pierdut viaţa, tânăra fiind rănită uşor, la prima vedere. În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Arad, în vederea efectuării autopsiei„, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a constatat că bărbatul era decapitat, în timp ce femeia, în vârstă de 22 de ani, a primit îngrijiri pentru că a suferit răni uşoare şi un atac de panică.

Tânărul decedat era medic stomatolog şi cadru universitar în Timişoara. El a fost însoţit la Zăbrani de trei prieteni.

Poliţiştii arădeni fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole