VEST: migrația ilegală ia amploare – 137 de cetăţeni străini descoperiți în 5 TIR-uri la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat, în ultimele 24 de ore, 137 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria, ascunşi în cinci autocamioane.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, trei cetăţeni turci, un bulgar şi un ucrainean, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, Bulgaria şi România. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri (…) pentru societăţi comerciale din Germania, Slovacia, Franţa şi Austria. Unul dintre şoferi a adus la cunoştinţa poliţiştilor de frontieră faptul că din semiremorcă se aud zgomote şi că ar putea fi ascunse persoane în interiorul acesteia”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Conform aceleiaşi surse, în urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, 137 de cetăţeni străini. Ei proveneau din diverse state (Pakistan, Bangladesh, Sudan) şi erau intraţi legal în România.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru patru dintre şoferi, iar faţă de unul dintre ei a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă. Totodată, cetăţenii depistaţi ascunşi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se mai menţionează în comunicat. A

Razie în Giroc și Chișoda

Razie în Giroc și Chișoda. În trei ore, polițiștii rutieri au dat 26 de amenzi și au reținut două permise de conducere. Astfel, în cadrul acțiunii au fost legitimate 91…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole