VEST: locuitorii dintr-un oraș vor fi mutați în containere – primele 18 module au fost instalate însă locatarii refuză să îşi părăsească locuințele afectate de cutremure

Primele 18 containere în care ar urma să fie cazate persoanele din Aninoasa, judeţul Hunedoara, ce urmează să fie evacuate din cele 11 imobile grav afectate de cutremurele din zona Olteniei care s-au resimţit şi în Valea Jiului.

Primele containere în care vor fi relocate persoanele din clădirile care prezintă probleme au fost amplasate într-o zonă sigură din oraşul Aninoasa, a anunţat Prefectura Hunedoara, într-un comunicat de presă, de vineri.

ISU Hunedoara gestionează situaţia zilnic, iar astăzi aceste containere urmează să fie racordate la utilităţile necesare de funcţionare.

În prima fază vor fi amplasate un număr de 18 containere, care deja se află în judeţul Hunedoara. Aceste containere au fost folosite de spitale în perioada pandemiei, iar acum este momentul să le folosim unde este nevoie. Am dispus amplasarea lor într-o zonă sigură, iar de luni ne dorim să începem relocarea cetăţenilor. Facem tot posibilul să avem toate condiţiile necesare, în cel mai scurt timp”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis, miercuri, evacuarea a 562 de persoane, dintre care 118 sunt copii, care locuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa. Aceste imobile sunt în stare avansată de degradare, situaţie accentuată în urma cutremurelor din judeţul Gorj. Totuşi, locatarii refuză să îşi părăsească locuinţele şi semnează că rămân în apartamente pe propria răspundere.

Instituţiile nu pot obliga cetăţenii sa facă un lucru împotriva voinţei lor. De aceea, una dintre măsurile luate, care se vor aplica de mâine dimineaţă, constă în afişarea la loc vizibil a unor materiale de informare preventivă cu privire la riscurile  la care se expune populaţia ce refuză evacuarea”, a transmis, miercuri, ISU Hunedoara.

Cele două cutremure cu magnitudinea peste 5, produse săptămâna trecută în judeţul Gorj, s-au resimţit în mai multe judeţe ale ţării, unde au provocat pagube.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole