VEST: incendiu puternic cu posibilitatea producerii unei explozii stins după două ore de pompieri

Acoperişul unei case şi patru anexe ale acesteia au fost distruse de un incendiu care a avut loc, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în satul Basarabasa din comuna Vaţa de Jos, focul fiind stins după mai bine de două ore de pompierii militari, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

La locul evenimentului au acţionat pompierii militari din Brad, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

La momentul sosirii pompierilor, aceştia au constatat că acoperişul casei fusese cuprins de flăcări pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, iar patru anexe ale gospodăriei – un atelier, adăposturi pentru animale, un punct termic şi o bucătărie – ardeau violent.

În timpul intervenţiei, pompierii au scos o butelie din bucătăria de vară, înlăturând astfel posibilitatea producerii unei explozii.

„A fost nevoie de mai bine de două ore de efort susţinut pentru lichidarea incendiului, având în vedere suprafaţa de manifestare a acestuia şi cantitatea foarte mare de materiale combustibile depozitate în respectivele anexe. Important este că, în pofida pericolului iminent de propagare a incendiului, acţiunea pompierilor brădeni a împiedicat extinderea flăcărilor la clădirile învecinate şi nu au existat victime”, a precizat sursa citată.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric, au menţionat pompierii militari.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole