VEST: circa 150 de angajaţi ai ANAF Arad au oprit lucrul – sunt nemulţumiţi de reformele anunţate de Guvern

Aproximativ 150 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice din Arad au oprit lucrul, vineri dimineaţa, în cadrul unui protest spontan, nemulţumiţi de reformele anunţate de Guvern.

Angajaţii s-au adunat în curtea sediului instituţiei, pentru că nu aveau autorizaţie de a protesta pe spaţiul public.

ANAF este singura instituţie care de ani de zile a fost reorganizată. Celelalte agenţii, celelalte ministere nu au fost reorganizate niciodată. De ce? Ce au cu ANAF, am fost ultima instituţie care mai puteam să ne batem cu evaziunea fiscală. Este a patra oară când postul meu este desfiinţat prin reorganizare. Deci nu mi-e frică că va fi din nou„, a declarat un protestatar.

Activitatea cu publicul a fost oprită pe timpul protestului.

Colegii au hotărât să oprească activitatea din cauza nemulţumirilor. Am ajuns la punctul acela de fierbere, de ani de zile suntem într-un amplu proces de reorganizare, lumea s-a săturat de evenimentele acestea care nu se mai opresc. Din cauza acestei ordonanţe de guvern privind austeritatea se pare că sunt puse în pericol posturile noastre, veniturile se vor diminua şi activităţile sunt tot mai complexe, aplicaţiile nu merg, condiţiile de muncă sunt cele pe care toată lumea le ştie şi oamenii nu au mai putut fi ţinuţi sub controlul sindicatului„, a declarat Ioan Trifa, lider de sindicat.

Joi, angajații de la ANAF Timișoara au oprit și ei lucru spontan în semn de solidaritate cu colegii lor de la București.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole