VEST: 30 cm de zăpadă la Straja – 15 cm la Muntele Semenic și va ninge în continuare

Un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 de centimetri s-a aşternut pe domeniul schiabil din staţiunea Straja, pentru acest sfârşit de săptămână fiind pregătite pârtiile Mutu, Platoul Soarelui, Constantinescu şi Canal, potrivit estimărilor făcute vineri de salvamontiştii din zonă.

În Straja a nins în ultimele zile, iar de la altitudini mai mari de 1.350 m s-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 cm. Pârtiile au fost pregătite pentru zilele libere care urmează. Se va putea schia pe pârtiile Mutu, Constantinescu, Canal şi Platoul Soarelui, practic pe 80% din domeniul schiabil. Calitatea pârtiilor poate fi notată cu 9, pe o scară de la 1 la 10„, a declarat, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra riscului de avalanşă, de la altitudini mai mari de 1.600 m, deoarece, din cauza vântului puternic s-au format cornişe de zăpadă.

De asemenea, vizibilitatea este redusă, estimându-se că se va menţine aşa şi în următoarele zile.

Salvamontiştii estimează că, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunea Straja vor ajunge circa 3.000 de turişti. 

A nins și la Muntele Semenic, în Caraș-Severin.

Avem un strat de zapada de 15 cm si va ninge in continuare! Partiile nu sunt deschise momentan, dar imediat ce se vor deschide vom anunta! Muntele Semenic este accesibil atat dinspre Resita – Valiug – Pasul Prislop – Semenic , cat si dinspre Slatina Timis – Brebu Nou – Pasul Prislop – Semenic. Pe Semenic, imediat ce stratul de zapada va permite, se vor deschide 2/3partii: Goznuta – 600m – teleschi – usoara; Crucea de brazi – 600m – teleschi – usoara; Idiotilor – 300m – teleschi (se deschide mai rar) – foarte usoara; partia Semenic – Valiug, se deschide doar daca la Valiug avem un strat de 30 -40 de cm de zapada! Pentru Statiunea Semenic exista un skipass de acces la partiile Goznuta si Crucea de brazi!, arată cabanierii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole