USR Timiș cere demisia șefului Consiliului Județean, Alin Nica, acuzat de mai multe fapte penale: a condus prin șmenuri, învârteli și șmecherii

USR Timiș este momentan singura formațiune politică din județ care cere demisia șefului Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, găsit în conflict de interese și acuzat de mai multe fapte penale de către Agenția Națională de Integritate, așa cum puteți citi AICI.

Se duce luciul de pe „Primarul Model” al PNL Timiș. Alin Nica a ajuns în atenția Parchetului pentru conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații. Președintele PNL Timiș și al Consiliului Județean Timiș a intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate! Șeful liberalilor timișeni este acuzat de ANI pentru „săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, conform articolului 301 din Codul Penal”. Autoritatea Națională de Integritate a transmis ca a sesizat astăzi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Acuzațiile formulate de ANI au în vedere perioada în care Alin Nica a fost primarul Comunei Dudeștii Noi. Da, perioada în care acesta a crescut în ochii timișenilor ca fiind cel mai bun primar din județ, imagine creată artificial cu care a reușit să câștige alegerile pentru Consiliul Județean Timiș. Dacă se va demonstra că acuzațiile sunt adevărate, acestea vor spulbera iluzia „primarului model PNL” și vor scoate în evidență felul în care acesta a condus comuna, prin șmenuri, învârteli și șmecherii. Rând pe rând au început să cadă distinși membrii PNL sau acoliți ai acestora pentru infracțiuni săvârșite în mandatul anterior, iar domnul Nica se pare că nu este cu mult diferit față de aceștia. Ne întrebăm cum va gestiona domnul Nica situația delicată în care se află și dacă va mai putea conduce Consiliul Județean Timiș și partidul al cărui președinte este. USR Timiș așteaptă cu maxim interes decizia lui Alin Nica și constatăm cu tristețe că, la liberalii timișeni, în loc să se muncească, apele devin tot mai tulburi“, arată USR Timiș într-un comunicat de presă.

La rândul său, senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, consideră că dacă va fi pus sub acuzare Alin Nica ar trebui să demisioneze pentru a nu aduce atingere imaginii județului

De ce nu este bine să amesteci politica cu religia, cazul Alin Nica. Dacă este ceva mai penibil decât să te folosești de propria credință în scopuri politice, acel lucru sigur este să te folosești de credință ca de un fel de pavăză în fața legii. În caz că vrem să găsim motivele pentru care clasa politică este tot timpul ultima la capitolul încredere din partea cetățenilor, ajunge să ne uităm la acest caz tipic de politician ajuns în atenția Legii. Președintele PNL Timiș este în vizorul procurorilor pentru fapte săvârșite în calitatea de primar al comunei Dudeștii Noi. Chiar dacă prezumția de nevinovăție rămâne în picioare până la o decizie definitivă în instanță, modul populist în care Nica a ales să se apere public, făcând apel la propria credință și la presupuse metode securistice folosite pentru a-l discredita, ridică niște serioase semne de întrebare. Agenția Națională de Integritate nu l-a reclamat la Parchet pentru că este ortodox, așa cum Alin Nica susține în mod evident fals, ci pentru că din funcția de conducător al unei instituții a luat decizii care au favorizat altă instituție unde făcea de asemenea parte din conducere. Iar acestea nu sunt singurele probleme constatate de ANI, după cum se vede în comunicatul de astăzi. Mă aștept de la președintele Consiliului Județean Timiș să colaboreze cu procurorii pentru stabilirea adevărului, iar dacă este pus sub acuzare, să demisioneze din funcția pe care o ocupă pentru a nu aduce atingere imaginii județului“, a declarat Raoul Trifan prin intermediul paginii de Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole