Un tramvai Imperio a luat foc la Arad, după ce un tramvai Bozankaya a luat foc la Timișoara

Un tramvai nou Imperio, produs la Arad, a luat foc, joi seară, în cartierul Aradul Nou din municipiul Arad, după ce pantograful a rupt firul aerian, care la atingerea caroseriei a topit tabla din aluminiu de pe acoperiş, incidentul fiind fără victime.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi un echipaj SMURD.

Incendiul a fost lichidat, iar la faţa locului a ajuns şi operatorul companiei electrice. Nu au fost înregistrate victime, în tramvai se afla o persoană care s-a autoevacuat în condiţii de siguranţă„, a transmis ISU.

Tramvaiul era aproape gol în condiţiile în care locul incidentului era capăt de linie, respectiv în faţa Gării Aradul Nou.

Directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, a explicat ce s-a întâmplat: „Pantograful a rupt firul aerian, care în cădere a atins caroseria tramvaiului. Scânteile şi flăcările produse au topit tabla din aluminiu de pe acoperişul tramvaiului. Vatmanul a intervenit cu stingătorul, dar fiind înălţimea mare, nu a reuşit să stingă flăcările şi a sunat imediat la pompieri„.

Directorul a precizat că tramvaiul nu avea nicio defecţiune, iar vineri se va analiza firul agăţat de pantograf pentru a se stabili cauza incidentului.

Ieri, unul dintre noile tramvaie Bozankaya a luat foc la Timișoara, cauza fiind efectul termic produs în urma frecării la sistemul de frânare, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole