Un nou sinecurist va fi pus șef de PNL Timiș – peste o asociație satelit a Consiliului Județean – o farmacistă ar putea conduce turismul județean

PNL Timiș, sub condamna lui Alin Nica și Dănuț Groza, pregătește o nouă mutare sinecuristă la o asociație satelit a CJ Timiș, instituție condusă tot vorba vine de Alin Nica.

Este vorba despre Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș (APDT), care are ca membri cotizanți Consiliul Județean Timiș și primării din județ.

Asociația a fost înființată “în luna iunie a anului 2014, la inițiativa vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, beneficiind de sprijinul conducerii CJT și al primarilor din 35 de localități din județ“, se arată pe site-ul organizației.

Asociația a fost condusă aproape de la înființare de către Delia Barbu, fost jurnalist, fără a fi membru al vreunui partid politic.

Venirea PNL Timiș la conducerea județului și foamea membrilor săi după sinecuri a făcut ca Delia Barbu să-și înainteze demisia din funcția de director, la ora actuală fiind în perioada de preaviz, așa cum au declarat surse administrative pentru Buletin de Timișoara.

Culmea ironiei este că potrivit unor surse politice de data aceasta, locul Deliei Barbu va fi luat de către consilierul județean PNL Timiș, Sorina Ciurlea, președintele organizației de femei a PNL Timiș.

Culmea ironiei vine din faptul că un alt membru PNL Timiș, consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabaș, chiar specialist în turism, conform studiilor absolvite, a fost numit mai devreme anul acesta ca șef al unei alte asociații satelit a CJ Timiș, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș). Așadar un specialist în turism pus șef peste gunoaie.

Ce o recomandă însă pe Sorina Ciurlea ca șef peste Turism?

Primul lucru, așa cum este și normal, apartenența politică la PNL Timiș, ca președinte al organizației de femei.

Conform unui CV depus în calitate de fost membru al Consiliului de Administrație al Colterm, Sorina Ciurlea, este conferențiar universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, la Facultatea de Farmacie unde susține un curs.

Totodată, șefa la femeile PNL-iste este patrona societății SOSO SKIN care este “povestea de dragoste a zânei farmacist pentru produselele dermato-cosmetice“.

La capitolul studii, conform CV-ului, Sorina Ciurlea a absolvit Facultatea de Farmacie a UMF Timișoara și așa cum îi stă bine unui politician tânăr, nici sinecurista noastră nu putea să rateze titlul de Doctor: “TEZA DE DOCTORAT: Ciurlea Sorina Alexandra, Evaluarea activită ii antitumorale a unor compu i triterpenici, Ed ț ș IdeeaPrint, sustinut 29.07.2013, UMF Cluj Napoca, coordonator Prof dr. Felicia Loghin, oridin ministru 5581 din 13.12.2013“.

Rămâne de stabilit acum dacă este sau nu plagiată.

Contactată de redacția Buletin de Timișoara, Sorina Ciurlea a confirmat discuțiile privind numirea sa în postul de director al Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, însă s-a declarat nehotărâtă momentan dacă să accepte sau nu provocarea.

Așadar, un farmacist de elită urmează să fie pus șef peste turism, după un specialist în turism pus șef peste gunoaie.

Timișul la nivel european – sloganul PNL din campania electorală din 2020. Nu uitați.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole