Un convoi de 17 autovehicule a ajuns din Spania la “Timișoara pentru Ucraina“, cu ajutoare pentru Cernăuți

Un convoi de 17 autovehicule și 29 de persoane a ajuns din Spania la Timișoara pentru Ucraina, cu ajutoare pentru orașul înfrățit Cernăuți.

“Noii noștri prieteni spanioli ne-au dat o mână de ajutor, pentru a putea încărca mai repede tirul cu echipamente medicale și de protecție civilă pe care îl pregătim pentru Cernăuți. Îi mulțumim consulului onorific al Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Viñals Ariño pentru eforturile depuse ca acest ajutor să ajungă la cei care au atâta nevoie de el. Solidaritatea și omenia nu cunosc granițe“, transmit cei de la “Timișoara pentru Ucraina“, o campanie derulată de Primăria Timișoara prin Fundația Comunitară.

La rândul său, primarul Dominic Fritz a spus că până acum s-au strâns din donații peste 400.000 de lei.

“Sirenele antiaeriene au sunat în această dimineață la Cernăuți. Pericolul e tot mai aproape de orașul înfrățit cu Timișoara. Campania Timișoara pentru Ucraina s-a mobilizat din nou fantastic și a reușit aseară să pregătească încă un transport de ajutoare care pleacă astăzi către Cernăuți. Banii din donațiile făcute de firmele și cetățeni pe https://timisoarapentruucraina.ro/ro (până acum s-au strâns peste 430.000 lei) au servit la cumpărarea de corturi, paturi, saltele, încălzitoare, generatoare de curent, echipamente sanitare și produse medicale. Efortului intern s-a alăturat o generoasă donație de produse ajunsă aseară la Timișoara, din Spania, grație implicării consulului onorific Jose Miguel Viñals Ariño, căruia îi mulțumesc“, a declarat Dominic Fritz.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole