Trecerile de pietoni de pe Loga au fost înălțate și aduse la cota trotuarului – spune viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcău

Viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcău, a prezentat, chiar la debutul școlii, câteva dintre ultimele lucrări care au avut loc în oraș, în special cele din jurul unităților de învățământ.

“Pentru că azi începe școala și pentru că toți ne dorim ca aceasta să fie în format fizic, și nu online, am deschis sau finalizat câteva dintre drumurile și proiectele la care lucram în așa fel încât accesul la școalile din zonă să fie cât mai facil. Trotuarul din fața Colegiului Brătianu a fost reamenajat. Fațada nouă merită și un spațiu public nou, iar în această toamnă vom planta și copaci. Loga și Eminescu au fost refăcute și pot fi utilizate începând cu această săptămână. Loga are trotuarele finalizate, pe Eminescu continuă montarea pavajului. Străzile de legătură dintre cele 2 vor fi finalizate în săptămânile următoare. În fața Colegiului Loga și Carmen Sylva parcarea este interzisă cu excepția autobuzelor sau mașinilor care lasă copiii la școală. Am să cer SDM să refacă marcajul în așa fel încât aceasta să fie vizibil și ușor de înțeles. Toate trecerile de pietoni de pe Loga au fost înălțate și aduse la cota trotuarului. Pe viitor acesta va fi modul în care vom amenaja zonele rezidențiale sau cele din jurul școlilor, în acest fel putem să avem o suprafață uniformă, accesibilă atât pentru bătrâni cât și pentru bicicliști. Un alt efect dorit este eliminarea calmatoarele metalice de trafic“, a spus viceprimarul.

Stradă deschisă în regim de șantier

“Prezan a fost deschis pentru circulație în regim de șantier între Martirilor și Sudului. Girația de la intersecția cu Sudului poate fi folosită. Semaforizarea din intersecția Martirilor-Prezan a fost refăcută și dată în folosiță în acest weekend și este sincronizată“, a mai precizat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole