Timișorenii nu stau la coadă doar la benzină, pașapoartele sunt la mare căutare, sunt eliberate 470 de documente pe zi

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a făcut apel la persoanele care nu au o urgenţă sau mai au valabilitate de unu sau doi ani a paşaportului, să amâne solicitarea acestui serviciu sau să accepte programările care au ajuns dincolo de mijlocul lunii aprilie.

“Înregistrăm un vârf de sarcină la Serviciul Paşapoarte Timiş, unde avem, acum, 12.320 de cereri, iar programările online pentru emiterea sau înlocuirea de paşaport se fac pentru data de 18 aprilie. Am ajuns la 470 de paşapoarte eliberate zilnic, în condiţiile în care vârful de sarcină în vară era de 330 pe zi. În acest moment lucrăm la capacitate maximă, cu cinci ghişee, din care trei au program de câte 12 ore pe zi şi cu 21 de angajaţi. Apelul meu este să nu ne impacientăm şi în măsura în care nu este o urgenţă şi avem paşaport valabil pe unu sau doi ani, să acceptăm programarea aşa cum este ea sau să aşteptăm să treacă acest val”, a spus prefectul Mihai Ritivoiu.

Angajații lucrează la capacitate maximă, toate cele 5 ghișee fiind deschise. Dintre acestea, 3 au program de la ora 8:00 la ora 20:00.

Pe de altă parte, prefectul PSD de Timiș a depistat nereguli în procedura susținerii examenului de obținere a permisului auto, la proba practică, deoarece două dintre școlile de șoferi practică plecarea pe traseu din curtea unor firme.

“Am aflat cu stupoare că de ani buni de zile se percepe o taxă de 10 lei per examinat, care intră în buzunarul unor privați, dar nu mi se pare normal ca un serviciu oferit gratuit de Statul Român și cei care și așa plătesc o avere la școlile de șoferi să mai plătească o taxă pentru că Statul ține examenele auto pe platformele unor privați. Vom oferi acest serviciu de examinare gratuit de la Mall-ul din sudul orașului care are parcări suficient de generoase“, a precizat Mihai Ritivoiu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole