Timișorenii amendați mai puțin pentru parcare ilegală de la introducerea sistemului digital de verificare – TimPark a avut încasări mai mari

Primăria Municipiului Timişoara a pus în folosință în luna februarie un sistem mobil de verificare a plăţii taxei de parcare în oraş.

Sistemul include un vehicul cu două camere de detectare automată a numerelor de înmatriculare, care transmit date în timp real către echipele de pe teren şi către o bază de date centrală.

Astăzi, primarul Dominic Fritz a prezentat bilanțul primelor luni de implementare a sistemului.

Dăm mai puține amenzi, dar încasările au crescut. Acestea sunt rezultatele după primele 4 luni de funcționare a sistemului digital de verificare al parcărilor din oraș. Practic, în această perioadă numărul plăților TimPark (abonamente, bip, sms sau card) a crescut de la 1 milion la 1,3 milioane, iar amenzile au scăzut de la 13.000 la 11.000. În martie am introdus noul sistem digital: o mașină special echipată detectează automat vehiculele care nu plătesc parcarea. Sistemul e conectat la baza de date a TimPark și trimite datele în timp real pentru ca echipele de control să acționeze imediat.  Banii îi investim în noi amenajări de parcări și proiecte de parcări multietajate. Suntem în diferite etape de proiectare pentru parcaje multietajate în zona Dacia, Gara de Nord și lângă Spitalul de Copii“, a declarat Dominic Fritz.

Sistemul mobil de verificare a plăţii locurilor de parcare a fost o achiziţie realizată de Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice în Municipiul Timişoara, respectiv achiziţionarea unui autovehicul Dacia Logan (contract în valoare de 70.000 lei cu TVA) şi a unui sistem de camere ALPR – automatic license plate recognition (contract în valoare de 45.000 lei cu TVA).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole