Timișoara: zona contaminată radioactiv din curtea Laboratorului de Igiena Radiaţiilor a fost asigurată, iar perimetrul asigurat – urmează să se realizeze decontaminarea de specialitate

Biroul de presă al Poliției Timiș a anunțat, joi, că au fost prelevate probe din zona contaminată radioactiv din curtea Laboratorului de Igiena Radiațiilor din Timișoara, care aparține de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș, în vederea efectuării unei expertize, după ce ar fi fost identificată prezența unei surse de radiații în respectivul areal.

Cercetările în dosarul penal privitor la infracţiunea de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive sunt efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Zona rămâne securizată şi perimetrul asigurat. Urmează să se realizeze decontaminarea de specialitate„, arată informarea de presă a Poliţiei Timiş.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Timiş efectuează cercetări in rem pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, după ce, în curtea Laboratorului de Igiena Radiaţiilor din Timişoara ar fi fost identificată prezenţa unei surse de radiaţii, a anunţat, miercuri, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Pe de altă parte, ISU Timiş a informat că nu au fost persoane contaminate şi nu există risc pentru populaţie.

Echipajul CBRN din cadrul Detaşamentului 1 Timişoara a efectuat o misiune de cercetare radiologică unde, o zonă de teren prezintă radioactivitate crescută.

Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igiena Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara. Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN). Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiaţie. Facem precizarea că nu au fost persoane contaminate şi nu există risc pentru populaţie, deoarece zona este în curtea laboratorului„, a precizat ISU Timiş.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole