Timișoara va avea un nou adăpost public pentru câinii fără stăpân – va fi amplasat în zona Freidorf și va cuprinde o clinică și un parc

Timișoara va avea, în viitor, un adăpost public modern destinat câinilor fără stăpân.

Investiția va fi realizată cu bani de la Primăria Timișoara, pe un teren din zona Freidorf.

Civilizația unui oraș se măsoară și în modul în care sunt tratate animalele. Soluția noastră a fost să construim un adăpost pentru câini, al primăriei. Ne-am pus pe treabă, coordonați de colega mea Rodica Militaru, iar ceea ce vedeți în poză este locul unde va fi noul adăpost modern pentru câini. Executivul a căutat și găsit un teren generos de două hectare în zona parcului industrial Freidorf, accesibil și de pe pista de biciclete de pe malul Begăi. S-a ocupat de realizarea lucrărilor de topometrie pentru înscrierea terenului în cartea funciară, iar eu m-am angajat să donez un PUZ, având în vedere că Direcția de Urbanism e supraîncărcată și nu avea capacitatea să facă urgent un PUZ pentru acest proiect”, a declarat Răzvan Negrișanu, consilier local USR.

Adăpostul este gândit a fi unul modular, care poate crește cu boxe noi, fiind realizat la standarde europene.

Deasemenea va avea o clinică și un parc spre Bega, unde oamenii care se plimbă pot vedea câinii, se pot juca cu ei și îi pot adopta.

Am prezentat conceptul nostru primarului, arhitectului șef și administratorului public și a fost bine primit. Am montat panoul de informare a populației și începem oficial perioada de transparență, parte din procesul de aprobare a PUZ-ului. Ce urmează: în 8 – 11 luni va fi gata PUZ-ul, sper ca anul viitor să bugetăm studiul de fezabilitate, iar în 2024 ar putea să înceapă construcția”, a mai precizatt Răzvan Negrișanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole