Timișoara: tineri prinși în trafic în timp ce își făceau selfie-uri mergând pe două roți – 31 de conducători de biciclete și trotinete au fost amendați de polițiștii locali în ultima lună

Atenție la circulația pe biciclete și trotinete – tineri surprinși de polițiștii locali în timp ce își făceau selfie-uri cu telefoanele, în deplasare pe două roți, fără a fi atenți la trafic.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au acționat, în ultimele zile, pe linia depistării persoanelor care circulă pe biciclete și trotinete, existând sesizări că în unele zone,  deși sunt amenajate piste pentru bicicliști, conducătorii acestora circulă pe trotuar stânjenind deplasarea pietonilor.

Una din aceste zone este Calea Alexandru Ioan Cuza, unde, pe o parte, este amenajată pistă cu dublu sens, dar bicicliștii preferă să circule pe partea cealaltă, printre persoanele care merg pe jos, pe trotuar. Astfel, în urma acțiunii din ultimele două zile au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, de la 330 lei și până la 990 lei“, informează Poliția Locală.

Pe lângă circulația prin alte zone decât pe unde este permis, alte persoane se deplasau cu bicicletele pe pistă, dar fără a ține cel puțin o mână pe ghidon, așa cum prevede actul normativ, expunându-se la accidente atât pe ei înșiși, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Spre exemplu, o tânără de 22 de ani a fost sancționată deoarece se deplasa pe bicicletă, timp în care își făcea selfie-uri cu telefonul mobil, fiindu-i astfel distrasă atenția. Nu este singura, un tânăr de 20 de ani fiind surprins în aceeași ipostază. Un număr de 31 de conducători de biciclete și trotinete au fost sancționați de polițiștii locali în special în ultima lună pentru că nu au respectat regulile impuse de Codul Rutier în zone precum Calea Alexandru Ioan Cuza, Bdul Republicii, L. Rebreanu, Gh. Lazăr, Cluj, CD Loga, General I Dragalina, Aleea FC Ripensia, Calea Aradului etc. Poliția Locală atrage atenția că și conducătorii unor astfel de vehicule trebuie să se deplaseze cu grijă, să respecte regulile rutiere, dar și pe ceilalți participanți la trafic, deoarece pot provoca accidente, uneori cu urmări grave“, mai arată Poliția Locală Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole