Timișoara se dezvoltă cu bani de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare – finanțare de 15 milioane de euro pentru reabilitarea Căii Bogdăneștilor, achiziția a 23 de tramvaie și 44 de autobuze electrice

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a întâlnit cu Venera Vlad, reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a semna extinderea acordului de finanțare pentru trei proiecte strategice ale orașului. Acesta va fi extins cu 15,1 milioane de euro.

În timp ce administrația centrală face împrumuturi pentru cheltuieli curente, în Timișoara o facem pentru investiții cu impact pe termen lung. Avem condiții bune de finanțare în acest acord și asigurăm un flux constant de cash pentru trei proiecte majore ale orașului în sfera mobilității. Mă bucur că avem alături BERD, un partener serios care are încredere în Timișoara și în potențialul ei”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Prin acest acord este asigurată co-finanțarea Primăriei Timișoara pentru trei proiecte, care se derulează cu fonduri europene: reabilitarea Căii Bogdăneștilor (3,2 mil. euro), achiziția celor 23 de tramvaie noi (5 mil. euro) și 44 de autobuze electrice noi (6,9 mil. euro).

Împrumutul are dobândă care rezultă din suma ratei interbancare (Euribor) la șase luni plus o marjă de 1,15% pe an.

Acordul de finanțare a fost semnat în decembrie 2021 și are o valoare de 20,3 milioane de euro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole