Timișoara: salonul de vinuri ROVINHUD – cu peste 30 de crame de top din țară, Ungaria, Republica Moldova și importatori

10 experți internaționali, dintre care 3 Masters of Wine și 1 bucătar șef ne vor oferi o experiență inedită la ROVINHUD WINE SHOW, eveniment la care se vor strânge fonduri pentru minim 1500 ore de terapie pentru copii cu dizabilități.

În perioada 10 – 12 noiembrie, organizatorii ROVINHUD Wine Show pregătesc un nou maraton de masterclassuri de excepție, la Convention Center (lângă Hotel Timișoara).

Programul începe vineri, 12 noiembrie, la ora 13.00 cu o prezentare despre cum este un vin de medalie de aur, susținut de László Bálint, președintele concursului internațional Winelovers Wine Awards Budapesta.

Spectacolul din pahare continuă fiind completat de câteva farfurii cu preparatele spectaculoase ale experimentatului bucătar șef Ioan Bebeșelea, iar Narcis Georgiu, somelier cu experiență în restaurante cu stele Michelin ne va explica ce să facem și ce să nu facem atunci când asociem vinul cu mâncarea. Încheiem prima zi cu Star Wars – bătălia Cabernet Francului, un duel între doi educatori de vin: László Bálint DipWSET (Ungaria) și Imre Szakács-Orha (România). Ziua de sâmbătă începe la ora 10.00 cu proaspătul absolvent al Institutului Masters of Wine, polonezul Wojciech Bońkowski, care ne va călăuzi printre plaiurile unice ale regiunii Tokaj. După aceea vom descoperi minunatele soiuri românești ca Fetească regală, Crâmpoșie selecționată, Novac, Negru de Drăgășani în zona Drăgășaniului cu ajutorul germanului Oliver Bauer îndrăgostit de soiurile autohtone. Britanicul Rod Smith MW ne va arăta ce efecte are butoiul asupra vinului printr-o degustare comparativă între vinuri care au fost maturate în butoi și care au fost doar în recipiente de inox. Ziua de sâmbătă o încheiem cu un duo al lui Előd Ádám, susținător și prieten vechi al persoanelor cu dizabilități și Isidoro Vaira, responsabilul cu via organică din crama G.D. Vajra din Barolo, degustând două mini verticale de barolo și comparând pe de o parte anii, pe de altă parte cele 2 plaiuri diferite. Duminică începem cu spumante de rosé, sub îndrumarea celui mai renumit expert de roseuri din lume, Elizabeth Gabay MW. Vom descoperi bule roz de la Cava la Champagne. Va urma un alt prieten vechi al cauzei ROVINHUD, Kormos Zoltán DipWSET, singurul educator certificat Rioja din România, prezentând bineînțeles această zonă minunată a Spaniei prin 12 vinuri premium. Terminăm seria masterclass-urilor cu Ben Bernheim, tânărul sommelier pasionat de cartografie care ne va prezenta tema următoarei sale cărți: plaiurile și vinurile single vineyard. Care este importanța lor și cum pot fi vândute“, arată organizatorii.

Prețul unui bilet pentru fiecare masterclass este de 150 lei.

Cei care nu doresc să participe la masterclass-uri pot să viziteze salonul de vinuri la care vor expune peste 30 de crame din România, Ungaria și importatori aproape 300 de tipuri de vinuri.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole