Timișoara: reîncep acțiunile de deratizare – prima are loc în perioada 13 – 31 martie

Primăria Timișoara anunță că reîncepe acțiunile de deratizare, cu scopul de a scăpa de șobolanii și șoarecii de pe domeniul public al orașului.

Prima operațiune se va desfășura în perioada 13 – 31 martie de către Coral Impex SRL, cu care Primăria Timișoara are contract încheiat privind activitățile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Produsele folosite în combaterea rozătoarelor sunt avizate de către Ministerul Sănătăţii, iar personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat și autorizat, fiind dotat cu echipament de protecție corespunzător. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să procedeze la salubrizarea și igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor. Atragem atenția timișorenilor asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, transmite Primăria Timișoara.

Persoanele fizice care nu iau măsuri privind combaterea rozătoarelor din spațiile proprii riscă amenzi între 500 și 1.000 lei, iar cele juridice, între 1.000 și 2.500 lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole