Timișoara: percheziții la persoane acuzate de infracțiuni informatice – a fost restricționat fără drept accesul la o adresă de e-mail și au fost resetate parolele

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, efectuează astăzi șapte percheziţii domiciliare în Timişoara, într-o cauză având ca obiect comiterea unor infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice (accesul ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice, transferul neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice), urmând a fi puse în executare 3 mandate de aducere.

„În cauză s-a reținut că, în perioada 26 – 30 noiembrie 2021, ar fi fost restricționat fără drept accesul unei persoane vătămate la o adresă de e-mail și la conținutul acesteia, fiind creat un duplicat al contului de email aparţinând administratorului societăţii, unde ar fi fost redirecționată toată corespondența destinată acestei căsuțe de poștă. Ulterior, folosindu-se de accesul obținut la adresa de email a administratorului, ar fi fost resetate parolele de acces la site-ul utilizat de persoana vătămată, fiind accesat ilegal acest site, unde erau stocate datele şi tehnologiile software aferente mai multor proiecte informatice aparţinând personei vătămate”, transmite DIICOT Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Caraş Severin și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Vlad Voievod” Timişoara şi I.J.J. Timiş.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole