“Timișoara pentru Ucraina“ – de două ori pe săptămână refugiații învață limba română. Au fost acordate aproape 1.000 de tichete sociale de 300 de lei

“Timișoara pentru Ucraina“, inițiativa primăriei de sprijin a refugiaților, dar și a cetățenilor din orașul înfrățit Cernăuți, organizează cursuri de limba română.

De asemenea, ONG-urile distribuie tichete sociale în valoare de 300 RON pentru mâncare, produse de igienă, medicamente și îmbrăcăminte pentru refugiații stabiliți în Timișoara și zonele limitrofe.

“Ne dorim ca cei care aleg să rămână în orașul nostru să aibă un proces cât se poate de echilibrat și să reușească să-și clădească treptat o nouă etapă din viață. De două ori pe săptămână refugiații din Ucraina învață puțin câte puțin limba română, alături de lectorul Diana Ahmad. În timp ce mamele sunt la curs, colega noastră Elena Tanase, alături de voluntari organizează activități pentru copii în aer liber. Profi România finanțează din iunie 2021 cursurile de limba romană din cadrul LOGS pentru imigranți și refugiați“, arată voluntarii de la “Timișoara pentru Ucraina“.

Aproape 1.000 de refugiați au primit tichete sociale

“Din 24 martie am început distribuirea tichetelor sociale în valoare de 300 RON / 60 EUR fiecare, pentru mâncare, produse de igienă, medicamente și îmbrăcăminte destinată refugiaților stabiliți în Timișoara și zonele limitrofe. 920 de persoane au fost sprijinite în Centrul de Suport Timișoara pentru Ucraina cu ajutor financiar total de 55.200 EUR. Dintre aceștia 393 sunt copii refugiați (42%) – 181 au sub 7 ani; 103 au între 9 și 12 ani; 109 au între 13 și 17 ani; 306 femei, majoritatea mame, alături de 86 de tați au beneficiat de ajutor din partea LOGS. Alte 89 de persoane din Ucraina cu vârsta între 46 – 83 de ani, dintre care 62 de femei și 36 de bărbați au beneficiat de ajutor prin pachetele de tichete sociale. Această inițiativă face parte din Proiectul „ERRU – Early Response for refugees from Ukraine”, este implementată de LOGS în parteneriat cu Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov (ARPCPS) și finanțată de Solidar Suisse împreună cu organizațiile AWO și Swiss Solidarity“, mai precizează sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole