Timișoara: parcurile centrale ale orașului arată de senzație cu lalele, narcise, crocuși sau bujori – au fost plantați peste 140 de mii de bulbi

Horticultura SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara, a continuat acțiunile de plantări de arbori și arbuști, deoarece lunile martie – mai reprezintă perioada plantărilor care cuprinde și pantele perene.

Potrivit directorului societății, Dan Rusu, pe lângă plantări au loc și lucrări de întreținere a florilor plantate toamna trecută. 

Totuși, bucuria de moment este că natura s-a trezit la viață și parcurile centrale ale orașului arată de senzație.

A revenit primăvara! Ne place când plouă, dar florile noastre au nevoie și de soare și de atenția pe care o putem acorda cum se cuvine doar dacă nu plouă. Colegele noastre au grijă ca florile plantate cu multă dragoste să fie îngrijite și să își poată arăta splendoarea nestingherite“, arată Dan Rusu.

Parcul Justiției, unde au început deja, după cum ați si observat, să înflorească  bulbii plantați de noi în toamna pe rabate extinse, în afara zonei de iarbă. Vorbim aici de circa 140 mii de bulbi de lalele, crocuși și narcise, în diferite stadii de dezvoltare, apogeul înfloririi este după jumătatea lunii aprilie“, a mai completat Dan Rusu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole