Timișoara: o nouă campanie pentru combaterea țânțarilor gata să înceapă – tratamentele se vor desfășura între orele 21:00 și 06:00

O nouă dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvicidarelor de pe raza municipiului Timișoara, va avea loc, în perioada 10-20 octombrie 2023, în funcție de condiţiile meteo. Tratamentele de dezinsecție vor fi terestre și se vor desfăşura între orele  21:00 -06:00.

Vă rugăm să ocoliți, pe cât posibil, zonele de acţiune pe perioada pulverizării, pentru a evita eventualele incidente neplăcute. De asemenea, recomandăm apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire. Precizăm că personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător. Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, Vectobac WG). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor)“, arată Primăria Timișoara.

Aceasta este a cincea acțiune de dezinsecție organizată pe raza municipiului Timișoara de la începutul verii și până acum.

Ultimele acțiuni de dezinsecție au fost organizate în perioada 19 – 30 septembrie și au inclus atât tratamente terestre, cât si aeriene.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole