Timișoara: o ambarcațiune spectaculoasă a apărut pe Bega în zona podul Modoș – “Egreta mică albă“ care va ajuta la cercetări asupra calității apei și la studii privind biodiversitatea

Egreta mică albă (Egreta garzetta), ce cuibărește după podul Modoș și care în diminețile liniștite de primăvară vine în vizită până la Pelican.

Ne-a ghidat în acești ani să deschidem ecluze și să ne cunoaștem mai bine râul. Începând de ieri, echipa noastră mai primește un membru: Egreta.

Ambarcațiunea ne va servi în viitor drept suport pentru explorarea mult mai bună a Begheiului și ne va ajuta să facem mai multe cercetări asupra calității apei și studii privind biodiversitatea. În general vom putea fi mult mai mobili între comunitățile de pe apă, unindu-le și permițându-ne să transmitem mesajul proiectului nostru mai bine. Nu am fi reușit fără sprijinul prietenului nostru Dan Eftimie, piratul de pe Bega, cel care ne-a donat ambarcațiunea veche cu scopul refacerii ei. Aceasta a intrat apoi pe mâna lui Dan Crâsnic & compania, trecând printr-un rapid dar amplu proces de transformare. A rezultat bijuteria pe care o puteți vedea, începând de ieri, pe Bega“, arată echipa Ecluze pe Bega.

Colterm începe luni reviziile tehnice anuale

Colterm S.A. anunță că începe programul de revizii tehnice în vederea pregătirii sezonului de furnizare a agentului termic pentru sezonul 2021-2022. Lucrările vor fie efectuate etapizat, pe parcursul mai multor săptămâni, în…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole