Timișoara nu a scăpat de praf – sunt deschise 120 de șantiere publice și private

Timișoara nu a scăpat de praf și au avut loc noi depășiri ale cotelor normale.

Potrivit subprefectului PSD de Timiș, Sorin Ionescu, la nivelul municipiului sunt deschise 120 de șantiere publice și private.

“De la începutul acestui an, măsurarea poluării cu particule în suspensie PM10 a înregistrat 1 depășire a valorii limită la stația din Calea Șagului și 1 depășire la stația de monitorizare din Calea Aradului. Conform legii, pe an este admis un număr maxim de 35 de astfel de depășiri peste limita acceptată în ceea ce privește calitatea aerului. Sunt 7 stații de măsurare a calității aerului în județ, dintre care 4 stații în Timișoara“, a declarat Sorin Ionescu.

Întâlnire cu factorii decizionali

“Grupul Județean privind coordonarea aplicării planurilor de menținere a calității aerului și a planurilor de calitate a aerului este format din instituții care au atribuții de propunere și implementare a planurilor, de monitorizare dar și de verificare a respectării măsurilor în raport cu prevederile legale. În întâlnirea cu reprezentanții acestor instituții, am atras atenția să se respecte întocmai toate verificările care se impun și să se acorde o maximă importanță activității de supraveghere a calității aerului în județul Timiș“, a mai precizat subprefectul PSD de Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole