Timișoara: Marilen Pirtea a câştigat un nou mandat de rector al Universităţii de Vest – primit votul a 416 electori ai comunităţii, reprezentând 72% din cei care au votat

Rectorul în exerciţiu al Universităţii de Vest Timişoara (UVT), Marilen Gabriel Pirtea, a câştigat un nou mandat de rector, pentru următorii cinci ani, după ce a primit votul a 416 electori ai comunităţii academice din UVT, reprezentând 72%.

În conformitate cu Metodologia privind alegerile structurilor şi funcţiilor de conducere ale Universităţii de Vest din Timişoara, la alegeri au avut drept de vot 669 de membri ai comunităţii academice ai UVT, dintre care 621 sunt cadre didactice şi cercetători angajaţi pe perioadă nedeterminată, iar 48 sunt studenţi (din Senat şi consiliile facultăţilor), arată un comunicat al UVT.

În cursul procedurii de alegeri care a fost organizată marţi, la UVT, s-au desfăşurat şi alegeri pentru mandatele de membru în consiliul facultăţii, în consiliul pentru studii universitare de doctorat şi în Senat. Toate rezultatele finale ale acestui prim tur de alegeri sunt anunţate pe website-ul uvt.ro, în secţiunea „alegeri”.

Pentru funcţia de rector au candidat prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea şi prof. dr. Mihai Viorel Putz, cel de-al doilea obţinând 112 voturi (19%) din numărul total de voturi exprimate. S-au înregistrat şi 36 voturi nule, iar opt voturi au fost albe.

Marilen Gabriel Pirtea a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, în baza unui program managerial cu un nivel de complexitate deosebit de înalt, care aliniază un set de obiective şi ţinte ambiţioase şi strategice ale educaţiei, cercetării şi contribuţiei sociale a UVT, propus comunităţii academice din Universitatea timişoreană, sub genericul „Transformăm universitatea într-o lume a inovaţiei, în pas cu spaţiul european al educaţiei”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole