Timișoara: încep protestele cu utilaje agricole în centrul orașului – fermierii vor avea trei căi de acces până în parcarea de la Modex

Agricultorii vor putea intra cu maşinile agricole în centrul oraşului Timişoara, joi seară, după ce au primit aprobare ca să protesteze. Ei vor avea trei căi de acces în oraş şi vor fi însoţiţi de echipaje ape Poliţiei.

Agricultorii vor avea acces în Timişoara, începând de joi, de la ora 20.00, şi vor intra pe Calea Lugojului, Calea Aradului şi Calea Şagului. Vor trebui să meargă grupaţi, să-şi aşeze tractoarele în parcarea de la Modex, lângă Piaţa Victoriei, unde vor rămâne până în 24 ianuarie.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat încă de miercuri că a avizat un protest al fermierilor în centrul oraşului Timişoara.

Timişoara are o responsabilitate profundă pentru cultura de protest şi pentru libera exprimare în România. De aceea am decis să avizăm un protest al fermierilor în centrul oraşului. Acesta va avea loc în parcarea de la Modex”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Deoarece parcarea Modex, unde a fost avizat protestul fermierilor, se afla lângă Piaţa Victoriei din Timişoara, Dominic Fritz a menţionat că acesta este locul unde a început democraţia din România şi rămâne locul unde oamenii îşi pot cere drepturile.

Piaţa Victoriei e locul în care a început libertatea şi democraţia în România. Şi rămâne locul oamenilor curajoşi care se bat pentru drepturile lor legitime”, mai scrie Fritz.

Fermierii şi transportatorii protestează de aproximativ o săptămână pe centurile municipiilor. Primarul Capitalei Nicuşor Dan a respins cererea vizând organizarea unui protest în Piaţa Victoriei din Bucureăti, argumentând că ar fi fost perturbat traficul.

Se oprește apa o strada din Buziaș

Aquatim anunță că miercuri, 6 aprilie, între orele 9-14, se va opri apa pe strada Griviței din Buziaș pentru o intervenție la căminul de vane. „La reluarea alimentării cu apă în regim…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole