Timișoara: festivalul TESZT se deschide cu premiera spectacolului Marea Ceapă a Teatrului Maghiar

Premiera spectacolului „Marea Ceapă” a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT, ce se va desfășura în perioada 21 – 28 mai. Festivalul face parte din Programul Oficial Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 și cuprinde 31 de reprezentații ale unor companii din 15 țări.

TESZT 14 debutează duminică, 21 mai de la ora 17:00 cu o premieră a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, un spectacol de teatru fizic în concepția lui Marco Augusto Chenevier, artist care a mai fost invitat la TESZT („Cvintet” în 2016, „Această operă despre portocală” în 2018, „O singură răsuflare” în 2022). Textul și regia sunt semnate de Marco Augusto Chenevier, Darragh McLoughlin și Alessia Pinto, muzica de Cári Tibor, iar decorul de Albert Alpár. Din distribuție fac parte actorii Czüavek Loránd, Erdős Bálint, Hegyi Kincső, Lajter Márkó Ernesztó, Lőrincz Rita, Mátyás Zsolt Imre, Tar Mónika, Vadász Bernadett.

Marco Augusto Chenevier lucrează și trăiește în Franța și Italia. Coregraf, dansator, regizor și actor, el explorează limitele formei și structurii, creând spectacole originale născute din fuziunea dansului, teatrului, circului, cabaretului, jocurilor de societate și tehnologiei. În prezent este co-director al T*Danse – Danse & Technology – festivalul internațional al Noului Dans din Aosta.

Festivalul va continua cu alte spectacole din străinătate, ce vor fi prezentate în premieră la Timișoara. Deja cîteva titluri sunt sold-out, pentru altele mai sunt puține bilete disponibile, semn că publicul nostru a așteptat cu nerăbdare o nouă ediție TESZT.

Informații despre toate spectacolele și programul complet al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.teszt.ro. Toate spectacolele vor fi traduse în română, maghiară și engleză, în funcție de limba spectacolului, iar la finalul fiecărei seri artiștii vor participa la discuții cu publicul.

Biletele au prețul de 30 și 50 de lei. De asemenea, se pot achiziționa (numai de la casa de bilete) abonamente de 200 de lei pentru 5 spectacole, respectiv 400 de lei pentru 10 spectacole la alegere.
Orarul Casei de bilete a teatrului: luni-vineri 13:00-19:00 și cu două ore înaintea spectacolelor din weekend. Pe durata festivalului Casa de bilete se va deschide la ora 11. Biletele online se găsesc pe site-ul www.ticket.tm-t.ro

Recomandările noastre

Cele mai citite articole