Timișoara: Festivalul Impuls, 27 septembrie – 1 octombrie, în Piața Traian – artă stradală, circ contemporan, muzică balcanică și patru călătorii fascinante

Institutul Francez din Timișoara, în parteneriat cu Le Plus Petit Cirque du Monde, Beta, Unfold Motion, Cetățean de Traian și Școala de Circ, prin Centrul de Proiecte, organizează între 27 septembrie și 1 octombrie un festival complex de artă stradală, în Piața Traian.

Evenimentul cuprinde reprezentanții de circ contemporan, teatru, trasee prin oraș văzute prin ochii a patru personalități feminine marcante pentru istoria Timișoarei, ateliere de circ și dans contemporan, dar și un concert extraordinar al formației Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

În cadrul Programului cultural prin care Timișoara a obținut titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2023, Institutul Francez din Timișoara găzduiește încă din 2018 festivalul de artă stradală, muzică și artele circului, Impuls.

Anul acesta, festivalul Impuls se va desfășura în Piața Traian din cartierul Fabric, dar și prin intermediul itinerariilor a patru femei emblematice ale orașului, care ne vor purta să le descoperim secretul Timișoarei. De la crearea sa în 2018, festivalul Impuls se străduiește să promoveze artele stradale, circul și muzica în spațiile publice și periferice ale orașului pentru a le conferi o aură culturală. Alegerea cartierului Fabric este în concordanță cu acest obiectiv și ne permite să oferim unui public adesea vulnerabil accesul local la cultură. Pentru a ne ajuta să descoperim cartierul Fabric, dar și povești de viață, amintiri din copilărie înrădăcinate în oraș și pentru a împărtăși experiențe neobișnuite și fascinante, am invitat patru femei din Timișoara, fiecare iconică și emblematică în propriul domeniu, să cerceteze cartierul și amintirile lor prin patru trasee pe care publicul este invitat să le însoțească. Festivalul se va încheia în stil și muzică pe 1 octombrie, cu un concert în Piața Traian al celebrului grup european Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Acest proiect de cooperare inițiat de Institutul Francez din Timișoara și de Centrul de Proiecte al Primăriei pentru Timișoara 2023 va consolida legăturile istorice bogate și fructuoase cu orașul și instituțiile sale culturale”, Tilla Rudel, directorul Institutului Francez din România la Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole