Timișoara: elevi campioni naționali la robotică demonstrație cu primarul Dominic Fritz – vor pleca la Concursul internațional de robotică din Statele Unite

Timișoara are cu ce să se mândrească.

Trei echipe de tineri extrem de talentați, de la Colegiul Național Carmen Sylva, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau și Colegiul Național Bănățean, au reprezentat orașul nostru la Competiția națională de robotică.

Cei de la CSH – echipa Colegiului Național Carmen Sylva – au ocupat prima treaptă a podiumului. Roboțelul care le-a adus victoria este construit de la 0 de ei, la fel și codul utilizat, creat în totalitate de elevi. Operează autonom și poate executa o serie întreagă de comenzi. Azi au făcut o mică demonstrație la care l-au invitat și pe primarul Dominic Fritz. Plini de entuziasm, tinerii au vorbit despre pasiunea care îi unește. Energia lor, de-a dreptul molipsitoare, ne-a adus tuturor un plus de încredere că viitorul aparține celor care își urmează visurile. Rezultatele sunt pe măsura pasiunii, iar echipa CSH va pleca în Statele Unite, fiind selectată să ia parte la Concursul internațional de robotică“, se arată într-un comunicat de presă al municipalității.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole